Rigatoni se žampiony

Rigatoni se žampiony

POČET PORCÍ :20
DOBA VAŘENÍ :10 min

INGREDIENCE

  • 4 kg konzervovaná oloupaná rajčata
  • 2,5 kg Rigatoni
  • 1,25 kg žampióny Bonduelle
  • 100 g olivový olej
  • 100 g čerstvý špenát
  • 40 g sušený drcený rozmarýn
  • 20 g sušené oregano
  • 1 ks česnek
  • parmazán na posypání

POSTUP

1. krok
  • Zeleninové rigatoni vložíme do vroucí osolené vody a necháme vařit 7 min., následně je scedíme a propláchneme studenou vodou, necháme okapat a přemístíme do velké mísy.
2. krok
  • Rozpálíme si velkou pánev a na středním plamenu restujeme žampiony cca 4-6 min., dokud nezměknou, přidáme prolisovaný česnek a vaříme ještě 1 min.
3. krok
  • Přidáme konzervovaná rajčata, rozmarýn a oregano a necháme projít varem.
4. krok
  • Přidáme špenát a vaříme ještě cca 5 min.
5. krok
  • Následně přidáme uvařené rigatoni a vše řádně promícháme.
6. krok
  • Před podáváním posypeme nastrouhaným parmazánem.
7. krok
  • BON APPÉTIT!