Zmrzlina s mrkví a čokoládou

Zmrzlina s mrkví a čokoládou

POČET PORCÍ :40

INGREDIENCE

  • 2,5 kg Bonduelle mrkev
  • 1,2 kg žervé
  • 1 kg třtinový cukr
  • 1 kg hořká čokoláda nastrouhaná
  • 2,5 l mléko
  • extrakt z pravé vanilky nebo zrníčka z celého lusku

POSTUP

1. krok
  • Mladou mrkev Bonduelle scedíme a rozmixujeme ji na hladké pyré.
2. krok
  • V menším hrnci přivedeme k varu mléko, cukr a vanilku.
3. krok
  • Sundáme z plamene a přidáme žervé a připravené mrkvové pyré. Vymícháme do hladkého krému a necháme vychladnout. Směs nalijeme do strojku na zmrzlinu nebo do mísy a umístím do mrazáku na pár minut.
4. krok
  • Poté směs znovu promícháme, vmícháme do ní polovinu nastrouhané čokolády a necháme ztuhnout. Druhou půlku použijeme na ozdobu.
5. krok
  • BON APPÉTIT!