Bonduelle Food ServiceZmrzlina s mrkví a čokoládouhttps://media.bonduelle.com/aprhd_130216/CZFS086-hd-zmrzlina_s_mrkv_a_okol_dou_1_15419_28225.webp2,5 kg Bonduelle mrkev1,2 kg žervé1 kg třtinový cukr1 kg hořká čokoláda nastrouhaná2,5 l mlékoextrakt z pravé vanilky nebo zrníčka z celého luskuMladou mrkev Bonduelle scedíme a rozmixujeme ji na hladké pyré.V menším hrnci přivedeme k varu mléko, cukr a vanilku.Sundáme z plamene a přidáme žervé a připravené mrkvové pyré. Vymícháme do hladkého krému a necháme vychladnout. Směs nalijeme do strojku na zmrzlinu nebo do mísy a umístím do mrazáku na pár minut.Poté směs znovu promícháme, vmícháme do ní polovinu nastrouhané čokolády a necháme ztuhnout. Druhou půlku použijeme na ozdobu.BON APPÉTIT!

Zmrzlina s mrkví a čokoládou
POČET PORCÍ :40
INGREDIENCE
- 2,5 kg Bonduelle mrkev
- 1,2 kg žervé
- 1 kg třtinový cukr
- 1 kg hořká čokoláda nastrouhaná
- 2,5 l mléko
- extrakt z pravé vanilky nebo zrníčka z celého lusku
POSTUP
1. krok
- Mladou mrkev Bonduelle scedíme a rozmixujeme ji na hladké pyré.
2. krok
- V menším hrnci přivedeme k varu mléko, cukr a vanilku.
3. krok
- Sundáme z plamene a přidáme žervé a připravené mrkvové pyré. Vymícháme do hladkého krému a necháme vychladnout. Směs nalijeme do strojku na zmrzlinu nebo do mísy a umístím do mrazáku na pár minut.
4. krok
- Poté směs znovu promícháme, vmícháme do ní polovinu nastrouhané čokolády a necháme ztuhnout. Druhou půlku použijeme na ozdobu.
5. krok
- BON APPÉTIT!