Bonduelle Food ServiceZapečený lilekhttps://media.bonduelle.com/aprhd_130325/CZFS217-hd-legumiz_21_07_02_rosted_aubergine_chickpea_and_red_pepper_salad_insta_facebook_web_01_25731_28688.webp2,5 kg Bonduelle cizrna300 g olivový olej20 g mletý kmín20 ks lilek20 ks červená paprikašťáva z 5 ks citronu1 stroužek česnekuprovensálské bylinkykoriandr nebo bazalkaJemná sůlmletý pepřPředehřejte troubu na 200° C.Lilky omyjte a nakrájejte na kostičky, papriky nakrájejte na proužky.Kousky lilku a papriky pak poklaďte na velký plech, osolte, opepřete, přidejte provensálské bylinky a olivový olej, poté pečte 30 minut.Mezitím sceďte cizrnu, nasekejte na drobno lístky koriandru nebo bazalky a oloupejte stroužek česneku.Vše poté smícháme s opečenou zeleninou, přidáme citronovou šťávu, olivový olej a v případě potřeby ještě dosolíme a dopepříme.Posypeme nasekaným koriandrem nebo bazalkou a podáváme teplé nebo studené.

Zapečený lilek
POČET PORCÍ :20
DOBA VAŘENÍ :40 min
INGREDIENCE
- 2,5 kg Bonduelle cizrna
- 300 g olivový olej
- 20 g mletý kmín
- 20 ks lilek
- 20 ks červená paprika
- šťáva z 5 ks citronu
- 1 stroužek česneku
- provensálské bylinky
- koriandr nebo bazalka
- Jemná sůl
- mletý pepř
POSTUP
1. krok
- Předehřejte troubu na 200° C.
2. krok
- Lilky omyjte a nakrájejte na kostičky, papriky nakrájejte na proužky.
3. krok
- Kousky lilku a papriky pak poklaďte na velký plech, osolte, opepřete, přidejte provensálské bylinky a olivový olej, poté pečte 30 minut.
4. krok
- Mezitím sceďte cizrnu, nasekejte na drobno lístky koriandru nebo bazalky a oloupejte stroužek česneku.
5. krok
- Vše poté smícháme s opečenou zeleninou, přidáme citronovou šťávu, olivový olej a v případě potřeby ještě dosolíme a dopepříme.
6. krok
- Posypeme nasekaným koriandrem nebo bazalkou a podáváme teplé nebo studené.