Zapečený lilek

Zapečený lilek

POČET PORCÍ :20
DOBA VAŘENÍ :40 min

INGREDIENCE

  • 2,5 kg Bonduelle cizrna
  • 300 g olivový olej
  • 20 g mletý kmín
  • 20 ks lilek
  • 20 ks červená paprika
  • šťáva z 5 ks citronu
  • 1 stroužek česneku
  • provensálské bylinky
  • koriandr nebo bazalka
  • Jemná sůl
  • mletý pepř

POSTUP

1. krok
  • Předehřejte troubu na 200° C.
2. krok
  • Lilky omyjte a nakrájejte na kostičky, papriky nakrájejte na proužky.
3. krok
  • Kousky lilku a papriky pak poklaďte na velký plech, osolte, opepřete, přidejte provensálské bylinky a olivový olej, poté pečte 30 minut.
4. krok
  • Mezitím sceďte cizrnu, nasekejte na drobno lístky koriandru nebo bazalky a oloupejte stroužek česneku.
5. krok
  • Vše poté smícháme s opečenou zeleninou, přidáme citronovou šťávu, olivový olej a v případě potřeby ještě dosolíme a dopepříme.
6. krok
  • Posypeme nasekaným koriandrem nebo bazalkou a podáváme teplé nebo studené.