Bonduelle Food ServiceTradiční bramborový salát150 g Bonduelle hrášku0,5 kg salátových brambor 3 vrchovaté lžíce majonézy 1 lžíce dijonské nebo plnotučné hořčice 3 ks natvrdo uvařená vejce 2 ks kyselé okurky 2 ks mrkve cca 1/4 celeru 1 ks malé petržele 1 ks šalotky pepř, sůlBrambory uvaříme ve slupce v osolené vodě na skus cca 12 minut, pak je necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky (můžeme použít strunový kráječ).Kořenovou zeleninu i okurku nakrájíme na drobné kostičky a v osolené vodě uvaříme na skus cca 7 minut, na posledních pár vteřin k zelenině přihodíme na kostičky nakrájenou šalotku. Uvařenou zeleninu s cibulí necháme v sítku okapat a zchladit.Nakrájené brambory a zeleninu přendáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme ocet, hořčici, majonézu a zlehka, ale důkladně promícháme.Nakonec přidáme do salátu na kostičky nakrájená vajíčka a hrášek a znovu promícháme.Doladíme chutě a necháme vychladit. Na závěr můžeme ozdobit nakrájenou pažitkou.Bon Appétit!
Tradiční bramborový salát
POČET PORCÍ :5
DOBA VAŘENÍ :10 min
INGREDIENCE
- 150 g Bonduelle hrášku
- 0,5 kg salátových brambor
- 3 vrchovaté lžíce majonézy
- 1 lžíce dijonské nebo plnotučné hořčice
- 3 ks natvrdo uvařená vejce
- 2 ks kyselé okurky
- 2 ks mrkve
- cca 1/4 celeru
- 1 ks malé petržele
- 1 ks šalotky
- pepř, sůl
POSTUP
1. krok
- Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě na skus cca 12 minut, pak je necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky (můžeme použít strunový kráječ).
2. krok
- Kořenovou zeleninu i okurku nakrájíme na drobné kostičky a v osolené vodě uvaříme na skus cca 7 minut, na posledních pár vteřin k zelenině přihodíme na kostičky nakrájenou šalotku. Uvařenou zeleninu s cibulí necháme v sítku okapat a zchladit.
3. krok
- Nakrájené brambory a zeleninu přendáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme ocet, hořčici, majonézu a zlehka, ale důkladně promícháme.
4. krok
- Nakonec přidáme do salátu na kostičky nakrájená vajíčka a hrášek a znovu promícháme.
5. krok
- Doladíme chutě a necháme vychladit. Na závěr můžeme ozdobit nakrájenou pažitkou.
6. krok
- Bon Appétit!