Tradiční bramborový salát

POČET PORCÍ :5
DOBA VAŘENÍ :10 min

INGREDIENCE

  • 150 g Bonduelle hrášku
  • 0,5 kg salátových brambor
  • 3 vrchovaté lžíce majonézy
  • 1 lžíce dijonské nebo plnotučné hořčice
  • 3 ks natvrdo uvařená vejce
  • 2 ks kyselé okurky
  • 2 ks mrkve
  • cca 1/4 celeru
  • 1 ks malé petržele
  • 1 ks šalotky
  • pepř, sůl

POSTUP

1. krok
  • Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě na skus cca 12 minut, pak je necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky (můžeme použít strunový kráječ).
2. krok
  • Kořenovou zeleninu i okurku nakrájíme na drobné kostičky a v osolené vodě uvaříme na skus cca 7 minut, na posledních pár vteřin k zelenině přihodíme na kostičky nakrájenou šalotku. Uvařenou zeleninu s cibulí necháme v sítku okapat a zchladit.
3. krok
  • Nakrájené brambory a zeleninu přendáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme ocet, hořčici, majonézu a zlehka, ale důkladně promícháme.
4. krok
  • Nakonec přidáme do salátu na kostičky nakrájená vajíčka a hrášek a znovu promícháme.
5. krok
  • Doladíme chutě a necháme vychladit. Na závěr můžeme ozdobit nakrájenou pažitkou.
6. krok
  • Bon Appétit!