Studená mrkvová polévka

Studená mrkvová polévka

POČET PORCÍ :20

INGREDIENCE

  • 2,5 kg Bonduelle strouhaná mrkev
  • 100 g olivový olej
  • 20 g mletý kmín
  • 20 g mletý koriandr
  • 20 ks pomeranče
  • 8 ks cibule
  • čerstvý zázvor
  • 6 ks červená chilli paprička
  • sůl
  • jarní cibulka na ozdobu

POSTUP

1. krok
  • Nejprve si odšťavníme pomeranče a necháme je chvíli stranou.
2. krok
  • Cibuli oloupeme a pokrájíme na menší kousky, poté nasypeme do mixéru. Do mixéru přidáme i Bonduelle strouhanou mrkev Vapeur.
3. krok
  • Očistíme zázvor, nakrájíme ho na plátky a vhodíme také do mixéru. Vyškrábneme semínka z chilli papričky, dužinu pokrájíme a přidáme ji k ostatní zelenině. Nyní přidáme i šťávu z pomeranče. Přidáme koření a sůl a vše spolu rozmixujeme. Dle potřeby přidáme olej.
4. krok
  • Očistíme zelenou cibulku, pokrájíme ji na drobná kolečka a ozdobíme jimi polévku před podáváním.
5. krok
  • BON APPÉTIT!