Bonduelle Food ServiceŠpenátové rizoto s vlašskými ořechyhttps://media.bonduelle.com/aprhd_130241/CZFS132-hd-_0010_s_pena_tove_rizoto_s_vlas_sky_mi_or_echy_min_16509_28279.webp4,5 kg špenát Bonduelle2,5 kg rýže na rizoto1 kg vlašské ořechy, nahrubo nasekané1 kg parmazán, strouhaný700 g cibule, nasekaná330 g olivový olej5 l zeleninový vývar2 l smetana na vařeníSůl a pepřNa pánvi rozehřejte olivový olej a dejte smažit cibuli. Po zhruba 2 minutách přidejte rýži na rizoto a smažte další minutu. Jakmile rýže zprůhlední začněte postupně přidávat vývar až je rýže uvařena na skus.Do uvařeného rizota zamíchejte smetanu s ořechy, špenát a polovinu parmazánu. Řádně promíchejte a dochuťte solí a pepřem.Rozdělte rizoto na talíře a podávejte se zbylým parmazánem.BON APPÉTIT!

Špenátové rizoto s vlašskými ořechy
POČET PORCÍ :40
INGREDIENCE
- 4,5 kg špenát Bonduelle
- 2,5 kg rýže na rizoto
- 1 kg vlašské ořechy, nahrubo nasekané
- 1 kg parmazán, strouhaný
- 700 g cibule, nasekaná
- 330 g olivový olej
- 5 l zeleninový vývar
- 2 l smetana na vaření
- Sůl a pepř
POSTUP
1. krok
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a dejte smažit cibuli. Po zhruba 2 minutách přidejte rýži na rizoto a smažte další minutu. Jakmile rýže zprůhlední začněte postupně přidávat vývar až je rýže uvařena na skus.
2. krok
- Do uvařeného rizota zamíchejte smetanu s ořechy, špenát a polovinu parmazánu. Řádně promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
3. krok
- Rozdělte rizoto na talíře a podávejte se zbylým parmazánem.
4. krok
- BON APPÉTIT!