Špenátové rizoto s vlašskými ořechy

Špenátové rizoto s vlašskými ořechy

POČET PORCÍ :40

INGREDIENCE

  • 4,5 kg špenát Bonduelle
  • 2,5 kg rýže na rizoto
  • 1 kg vlašské ořechy, nahrubo nasekané
  • 1 kg parmazán, strouhaný
  • 700 g cibule, nasekaná
  • 330 g olivový olej
  • 5 l zeleninový vývar
  • 2 l smetana na vaření
  • Sůl a pepř

POSTUP

1. krok
  • Na pánvi rozehřejte olivový olej a dejte smažit cibuli. Po zhruba 2 minutách přidejte rýži na rizoto a smažte další minutu. Jakmile rýže zprůhlední začněte postupně přidávat vývar až je rýže uvařena na skus.
2. krok
  • Do uvařeného rizota zamíchejte smetanu s ořechy, špenát a polovinu parmazánu. Řádně promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
3. krok
  • Rozdělte rizoto na talíře a podávejte se zbylým parmazánem.
4. krok
  • BON APPÉTIT!