Slaná palačinka s kukuřicí a špenátem

Slaná palačinka s kukuřicí a špenátem

POČET PORCÍ :4

INGREDIENCE

  • Palačinky:
  • 250 g hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • 3 vejce
  • špetka soli
  • olej na smažení palačinek
  • Náplň:
  • 400 g Bonduelle mražený špenát
  • 100 g Bonduelle kukuřice
  • 200 g mozzarelly
  • 150 g prosciutta
  • 1 kus cibule (malé)
  • 3 PL másla
  • pepř černý (mletý), sůl
  • olej (na opečení)
  • smetana zakysaná (nebo crème fraîche, na ozdobení)

POSTUP

1. krok
  • Suroviny na palačinky promícháme vidličkou nebo šlehací metlou. Těsto necháme alespoň čtvrt hodiny odstát. Na dno silnostěnné pánve nalijeme trochu oleje – můžeme ho rozetřít štětcem, aby bylo dno stejnoměrně pokryto. Pánev rozpálíme na střední teplotu a v té ji pokud možno udržujeme.
2. krok
  • Naběračkou nalijeme trochu těsta na pánev a krouživým pohybem ho rozestřeme. Jakmile se na spodní straně začnou tvořit hnědé puchýřky a okraje palačinky začnou zlátnout, obrátíme ji.
3. krok
  • Připravíme si náplň. Drobně nakrájenou cibulku zpěníme na rozehřátém másle, přidáme mražený špenát Bonduelle a restujeme 5 min. Směs dochutíme solí a pepřem, přidáme Bonduelle Mini Kukuřici a promícháme.
4. krok
  • Směs rozdělíme na palačinky, přidáme plátky prosciutta, mozzarelly a naplněné palačinky přehneme 2x na půlky, aby nám vznikl trojuhelník.
5. krok
  • Před podávaním ozdobíme smetanou.
6. krok
  • BON APPÉTIT!