Řepný burger

Řepný burger

POČET PORCÍ :40
DOBA VAŘENÍ :20 min

INGREDIENCE

  • 5 kg Bonduelle strouhaná řepa
  • 2,5 kg Bonduelle cizrna
  • 2,5 kg oranžová paprika, nakrájená na kolečka
  • 1 kg avokádo, nakrájené na tenké plátky
  • 1 kg sušená rajčata
  • 750 g nakládané okurky, nakrájené na kolečka
  • 300 g ovesné vločky
  • 220 g olivový olej
  • 2 ks česnek
  • 2 ks vejce, lehce našlehaná
  • ledový salát
  • sůl, pepř

POSTUP

1. krok
  • Strouhanou řepu Bonduelle Vapeur slijeme a vytlačíme co nejvíce vody (bude jí tam hodně), pak přemístíme do čisté mísy.
2. krok
  • Cizrnu nebo čočku Bonduelle Vapeur propláchneme vodou a přidáme ji do mísy spolu s jemně nastrouhaným česnekem, solí a pepřem.
3. krok
  • V kuchyňském robotu rozemeleme ovesné vločky a přidáme je k připravené směsi spolu s našlehaným vejcem, rukama promícháme.
4. krok
  • Hotovou směs rozdělíme do 4 rovnoměrných kuliček a stlačíme je tak, aby se nám vytvořila placička.
5. krok
  • Následně si na velké pánvi rozehřejeme olej a smažíme vytvořené plačičky asi 8 min z každé strany.
6. krok
  • Spodní část bulky potřeme dresinkem a začneme vrstvit jednotlivé ingredience. Nejprve kolečko papriky, pak osmaženou řepnou placičku, na to dáme plátek avokáda, rajčata, okurky a nahoru druhou půlku bulky, kterou jsme také namazali dresikem.
7. krok
  • Aby burger krásně držel pohromadě, propíchneme ho špejlí.
8. krok
  • BON APPÉTIT!