Řepné placičky s jogurtovým dipem

Řepné placičky s jogurtovým dipem

POČET PORCÍ :40

INGREDIENCE

  • 2,5 kg Bonduelle strouhaná řepa
  • 250 g strouhanka
  • 30 ks vejce
  • sůl
  • mletý pepř
  • majoránka
  • česnek
  • tuk na smažení
  • Dip:
  • 2,5 kg bílý jogurt
  • 1 ks česnek, prolisovaný
  • sůl, pepř
  • 150 g hořčice
  • jarní cibulka, nakrájená
  • bylinky podle chuti

POSTUP

1. krok
  • Strouhanou řepu Bonduelle Vapeur slijeme a vysypeme do větší nádoby.
2. krok
  • Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme majoránku, rozmačkaný česnek a celá vejce.
3. krok
  • Promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou, aby vzniklo těsto konzistencí jako na bramboráky.
4. krok
  • Na rozpálenou pánev potřenou tukem položíme lžíci těsta, rozetřeme a placičku krátce osmažíme z obou stran.
5. krok
  • Můžeme konzumovat samotné, případně s jogurtovo-bylinkovým dipem. Ten si připravíme smícháním nasekaných (nejlépe čerstvých) bylinek, které máme k dispozici. Přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř, lžičku hořčice, můžeme přidat i nakrájenou nať jarní cibulky.
6. krok
  • BON APPÉTIT!