Bonduelle Food ServiceŘepné a mrkvové laskonkyhttps://media.bonduelle.com/aprhd_130189/CZFS061-hd-strouhan_epa_vapeur_epn_a_mrkvov_laskonky_a_15394_28207.webp2,5 kg Bonduelle Strouhaná mrkev1,6 kg cukr krupice1,1 kg kokos nebo namleté ořechy800 g moučkový cukr360 g smetana ke šlehaní30 ks vaječné bílkyStrouhanou řepu Bonduelle Vapeur slijeme, vložíme do mixéru a rozmixujeme na hladké pyré.K pyré vmícháme 1 PL smetany a podle chuti osolíme a opepříme. Necháme odležet v lednici. Stejným způsobem si takto připravíme i směs ze Strouhané mrkve Bonduelle Vapeur.Bílky s krupicovým cukrem ušleháme do tuhého sněhu. Do něj pak zamícháme moučkový cukr a kokos, případně ořechy.Na plech si dáme pečicí papír, na který jsme si položili formičky na laskonky a pomocí lžičky je plníme připravenou hmotou.Troubu si předehřejeme na 100-110 °C, odebereme formičky a laskonky sušíme asi hodinu.Upečené laskonky poznáme tak, že jdou pěkně nožem sundat z papíru. Pokud se ještě lepí, necháme je dosušit.Zchladlé laskonky slepujeme po dvou jednou řepným a jednou mrkvovým krémem.BON APPÉTIT!

Řepné a mrkvové laskonky
POČET PORCÍ :40
INGREDIENCE
- 2,5 kg Bonduelle Strouhaná mrkev
- 1,6 kg cukr krupice
- 1,1 kg kokos nebo namleté ořechy
- 800 g moučkový cukr
- 360 g smetana ke šlehaní
- 30 ks vaječné bílky
POSTUP
1. krok
- Strouhanou řepu Bonduelle Vapeur slijeme, vložíme do mixéru a rozmixujeme na hladké pyré.
2. krok
- K pyré vmícháme 1 PL smetany a podle chuti osolíme a opepříme. Necháme odležet v lednici. Stejným způsobem si takto připravíme i směs ze Strouhané mrkve Bonduelle Vapeur.
3. krok
- Bílky s krupicovým cukrem ušleháme do tuhého sněhu. Do něj pak zamícháme moučkový cukr a kokos, případně ořechy.
4. krok
- Na plech si dáme pečicí papír, na který jsme si položili formičky na laskonky a pomocí lžičky je plníme připravenou hmotou.
5. krok
- Troubu si předehřejeme na 100-110 °C, odebereme formičky a laskonky sušíme asi hodinu.
6. krok
- Upečené laskonky poznáme tak, že jdou pěkně nožem sundat z papíru. Pokud se ještě lepí, necháme je dosušit.
7. krok
- Zchladlé laskonky slepujeme po dvou jednou řepným a jednou mrkvovým krémem.
8. krok
- BON APPÉTIT!