Řepné a mrkvové laskonky

Řepné a mrkvové laskonky

POČET PORCÍ :40

INGREDIENCE

  • 2,5 kg Bonduelle Strouhaná mrkev
  • 1,6 kg cukr krupice
  • 1,1 kg kokos nebo namleté ořechy
  • 800 g moučkový cukr
  • 360 g smetana ke šlehaní
  • 30 ks vaječné bílky

POSTUP

1. krok
  • Strouhanou řepu Bonduelle Vapeur slijeme, vložíme do mixéru a rozmixujeme na hladké pyré.
2. krok
  • K pyré vmícháme 1 PL smetany a podle chuti osolíme a opepříme. Necháme odležet v lednici. Stejným způsobem si takto připravíme i směs ze Strouhané mrkve Bonduelle Vapeur.
3. krok
  • Bílky s krupicovým cukrem ušleháme do tuhého sněhu. Do něj pak zamícháme moučkový cukr a kokos, případně ořechy.
4. krok
  • Na plech si dáme pečicí papír, na který jsme si položili formičky na laskonky a pomocí lžičky je plníme připravenou hmotou.
5. krok
  • Troubu si předehřejeme na 100-110 °C, odebereme formičky a laskonky sušíme asi hodinu.
6. krok
  • Upečené laskonky poznáme tak, že jdou pěkně nožem sundat z papíru. Pokud se ještě lepí, necháme je dosušit.
7. krok
  • Zchladlé laskonky slepujeme po dvou jednou řepným a jednou mrkvovým krémem.
8. krok
  • BON APPÉTIT!