Placičky z květáku a batátů

DOBA VAŘENÍ :45 min

INGREDIENCE

  • 400 g Bonduelle květáku
  • 1 střední až velký batát, oloupaný
  • 1 zelená cibule, nasekaná
  • 1 čajová lžička mletého česneku
  • 2 polévkové lžíce provensálského koření
  • 1 šálek čerstvého koriandru
  • 1/2 čajové lžičky chilli prášku
  • 1/4 čajové lžičky kmínu
  • 2 šálky mouky
  • 1/4 šálku mletého lněného semínka
  • 1/4 šálku slunečnicových semínek (nebo dýňových)
  • Sůl a pepř
  • 1 limetka
  • Olivový olej
  • Dip dle preferencí (např. francouzský)

POSTUP

1. krok
  • Troubu předehřejeme na 180°.
2. krok
  • Bonduelle květák nadrobno zahříváme v mikrovlnce po dobu 10 min, dle návodu a necháme stranou vychladnout. Když je květák studený, přendáme ho do čisté kuchyňské utěrky a vymačkáme všechnu vodu a necháme chvíli stranou.
3. krok
  • Mezitím nakrájíme na menší kousky oloupané batáty a umístíme je do hluboké mísy. Ponorným mixérem rozmixujeme brambory.
4. krok
  • Poté přidáme Květák nadrobno, česnek, cibuli a znovu mixujeme.
5. krok
  • Přidáme slunečnicová semínka, lněné semínko, mouku, koriandr a zbývající koření a mixujeme dokud nevznikne husté těsto.
6. krok
  • Nyní tvarujeme placičky o tloušťce asi 1,5 palce. Vytvořené placičky umístíme na plech, který vyložíme papírem na pečení a pokapeme olivovým olejem.
7. krok
  • Pečeme cca 25 min, placičky můžeme počas pečení i obrátit.
8. krok
  • Podáváme s dresingem dle chuti a s čtvrtkou limetky vedle.