Muffiny z červené řepy

Muffiny z červené řepy

POČET PORCÍ :50
DOBA VAŘENÍ :25 min

INGREDIENCE

  • 2,5 kg Bonduelle strouhaná řepa
  • 2 kg hořká čokoláda
  • 2 kg polohrubá mouka
  • 1 kg hnědý cukr
  • 1 kg máslo
  • 800 g slunečnicový olej
  • 100 g kakao
  • 20 g prášek do pečiva
  • 3 ks velké vejce
  • 1 l mléko
  • zakysaná smetana k podávání

POSTUP

1. krok
  • Troubu předehřejeme na 180 stupňů a muffinový plech vyložíme papírovými košíčky.
2. krok
  • Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, kakaem a nahrubo nalámanou čokoládou a bleskově rozmixujeme v kuchyňském robotu se sekacím nástavcem, aby z čokolády zůstaly kousky o velikosti hrášku.
3. krok
  • Vajíčka, rozpuštěné máslo, olej, mléko pokojové teploty (studené mléko z lednice způsobí sražení těsta při pečení, pozor na to) a slitou Strouhanou řepu Bonduelle Vapeur zvlášť rozmixujeme na řídké pyré.
4. krok
  • V misce metličkou bleskově během pár vteřin smícháme ochucenou mouku s řepným pyré, jen aby se směs spojila, rozdělíme ji do připravených papírových košíčků a vložíme do trouby.
5. krok
  • Pečeme 20-25 min, až jsou muffiny propečené i uvnitř (poznáme při vpichu párátkem nebo špejlí). V ideálním případě podáváme vlažné se zakysanou smetanou.
6. krok
  • BON APPÉTIT!