Bonduelle Food ServiceMrkvový koláčhttps://media.bonduelle.com/aprhd_130267/CZFS166-hd-_0026_mrkvovy_kola_c_min_16549_28311.webp450 g Bonduelle Mladá mrkev celá extra jemná370 g špaldová mouka200 g krupicový cukr120 g bílý jogurt3 ks středně velká vejce150 ml řepkový olej15 g prášek do pečiva15 g soda15 g skořicekůra z jednoho citrónu10 g rozinky namočené v rumunasekané vlašské ořechyNa polevu:240 g čerstvý krémový sýr20 g medšťáva z půlky limetkyvanilkový extraktV míse si smícháme suché ingredience - mouku, prášek do pečiva, sodu a skořici. V jiné velké míse vyšleháme cukr s olejem a postupně zašleháme vajíčka, jedno po druhém a přidáme citrónovou kůru.Do vyšlehané směsi prosijeme suché ingredience a na závěr vmícháme mladou mrkev Bonduelle Vapeur, kterou jsme si předtím rozmělnili vidličkou, rozinky a vlašské ořechy.Těsto přemístíme do formy vystlané pečícím papírem a pečeme cca 40-60 min, na 175 °C.Na polevu vyšleháme čerstvý sýr s limetkovou šťávou, dvěma lžícemi medu a kapkou vanilkového extraktu. Vychlazený koláč polevou rozvoměrně potřeme.BON APPÉTIT!

Mrkvový koláč
INGREDIENCE
- 450 g Bonduelle Mladá mrkev celá extra jemná
- 370 g špaldová mouka
- 200 g krupicový cukr
- 120 g bílý jogurt
- 3 ks středně velká vejce
- 150 ml řepkový olej
- 15 g prášek do pečiva
- 15 g soda
- 15 g skořice
- kůra z jednoho citrónu
- 10 g rozinky namočené v rumu
- nasekané vlašské ořechy
- Na polevu:
- 240 g čerstvý krémový sýr
- 20 g med
- šťáva z půlky limetky
- vanilkový extrakt
POSTUP
1. krok
- V míse si smícháme suché ingredience - mouku, prášek do pečiva, sodu a skořici. V jiné velké míse vyšleháme cukr s olejem a postupně zašleháme vajíčka, jedno po druhém a přidáme citrónovou kůru.
2. krok
- Do vyšlehané směsi prosijeme suché ingredience a na závěr vmícháme mladou mrkev Bonduelle Vapeur, kterou jsme si předtím rozmělnili vidličkou, rozinky a vlašské ořechy.
3. krok
- Těsto přemístíme do formy vystlané pečícím papírem a pečeme cca 40-60 min, na 175 °C.
4. krok
- Na polevu vyšleháme čerstvý sýr s limetkovou šťávou, dvěma lžícemi medu a kapkou vanilkového extraktu. Vychlazený koláč polevou rozvoměrně potřeme.
5. krok
- BON APPÉTIT!