Mrkvový koláč

Mrkvový koláč

INGREDIENCE

  • 450 g Bonduelle Mladá mrkev celá extra jemná
  • 370 g špaldová mouka
  • 200 g krupicový cukr
  • 120 g bílý jogurt
  • 3 ks středně velká vejce
  • 150 ml řepkový olej
  • 15 g prášek do pečiva
  • 15 g soda
  • 15 g skořice
  • kůra z jednoho citrónu
  • 10 g rozinky namočené v rumu
  • nasekané vlašské ořechy
  • Na polevu:
  • 240 g čerstvý krémový sýr
  • 20 g med
  • šťáva z půlky limetky
  • vanilkový extrakt

POSTUP

1. krok
  • V míse si smícháme suché ingredience - mouku, prášek do pečiva, sodu a skořici. V jiné velké míse vyšleháme cukr s olejem a postupně zašleháme vajíčka, jedno po druhém a přidáme citrónovou kůru.
2. krok
  • Do vyšlehané směsi prosijeme suché ingredience a na závěr vmícháme mladou mrkev Bonduelle Vapeur, kterou jsme si předtím rozmělnili vidličkou, rozinky a vlašské ořechy.
3. krok
  • Těsto přemístíme do formy vystlané pečícím papírem a pečeme cca 40-60 min, na 175 °C.
4. krok
  • Na polevu vyšleháme čerstvý sýr s limetkovou šťávou, dvěma lžícemi medu a kapkou vanilkového extraktu. Vychlazený koláč polevou rozvoměrně potřeme.
5. krok
  • BON APPÉTIT!