Losos plněný špenátem

Losos plněný špenátem

POČET PORCÍ :40
DOBA VAŘENÍ :20 min

INGREDIENCE

  • 4,5 kg steak z lososa s kůží
  • 3 kg krájený špenát Bonduelle
  • 1 kg smetana
  • 750 g máslo
  • 500 g sušená bramborová kaše
  • 150 g česnek
  • sůl

POSTUP

1. krok
  • Z kůže lososa odstraníme šupiny a stáhneme ji směrem ke hřbetu tak, aby nám zůstala držet po celé délce přibližně na 1cm masa.
2. krok
  • Rozmrazený špenát ochutíme česnekem, osolíme, přidáme smetanu a dohustíme bramborovou kaší.
3. krok
  • Touto směsí plníme lososa.
4. krok
  • Překryjeme kůží.
5. krok
  • Pečeme na másle 15 až 20 minut při teplotě 180°C.
6. krok
  • Jako přílohu doporučujeme bramborovou kaši s pórkem a teplou zeleninu (romanesco, pařížskou mrkvičku, brokolici, květák) připravenou na páře.
7. krok
  • BON APPÉTIT!