Bonduelle Food ServiceLosos plněný špenátemhttps://media.bonduelle.com/aprhd_130239/CZFS130-hd-_0031_losos_plne_ny_s_pena_tem_min_16507_28275.webp4,5 kg steak z lososa s kůží3 kg krájený špenát Bonduelle1 kg smetana750 g máslo500 g sušená bramborová kaše150 g česneksůlZ kůže lososa odstraníme šupiny a stáhneme ji směrem ke hřbetu tak, aby nám zůstala držet po celé délce přibližně na 1cm masa.Rozmrazený špenát ochutíme česnekem, osolíme, přidáme smetanu a dohustíme bramborovou kaší.Touto směsí plníme lososa.Překryjeme kůží.Pečeme na másle 15 až 20 minut při teplotě 180°C.Jako přílohu doporučujeme bramborovou kaši s pórkem a teplou zeleninu (romanesco, pařížskou mrkvičku, brokolici, květák) připravenou na páře.BON APPÉTIT!

Losos plněný špenátem
POČET PORCÍ :40
DOBA VAŘENÍ :20 min
INGREDIENCE
- 4,5 kg steak z lososa s kůží
- 3 kg krájený špenát Bonduelle
- 1 kg smetana
- 750 g máslo
- 500 g sušená bramborová kaše
- 150 g česnek
- sůl
POSTUP
1. krok
- Z kůže lososa odstraníme šupiny a stáhneme ji směrem ke hřbetu tak, aby nám zůstala držet po celé délce přibližně na 1cm masa.
2. krok
- Rozmrazený špenát ochutíme česnekem, osolíme, přidáme smetanu a dohustíme bramborovou kaší.
3. krok
- Touto směsí plníme lososa.
4. krok
- Překryjeme kůží.
5. krok
- Pečeme na másle 15 až 20 minut při teplotě 180°C.
6. krok
- Jako přílohu doporučujeme bramborovou kaši s pórkem a teplou zeleninu (romanesco, pařížskou mrkvičku, brokolici, květák) připravenou na páře.
7. krok
- BON APPÉTIT!