Letní salát s cizrnou

Letní salát s cizrnou

POČET PORCÍ :50

INGREDIENCE

  • 7,5 kg cherry rajčata
  • 5 kg Bonduelle cizrna
  • 1,25 kg nakrájená petrželka
  • 900 g mletý kmín
  • 1 l olivový olej
  • ZÁLIVKA:
  • 1,1 kg olivový olej
  • 250 g vinegar
  • 250 g najemno nakrájená šalotka
  • sůl, čerstvě mletý pepř

POSTUP

1. krok
  • POSTUP – salát:
2. krok
  • V pánvi zahřejeme olej, přidáme cizrnu Bonduelle Mini a opékáme 3-4 min., dokud cizrna zespodu nezhnědne.
3. krok
  • Promícháme, přidáme špetku soli a restujeme další 2 min.
4. krok
  • Pánev odstavíme stranou, přidáme kmín a pořádně promícháme.
5. krok
  • POSTUP – zálivka:
6. krok
  • Ve velké míse promícháme olej, ocet, šalotku, špetku soli a pepř.
7. krok
  • Do mísy přidáme cizrnu, rajčata a petrželku a vše promícháme.
8. krok
  • Ochutnáme a dochutíme solí a pepřem. BON APPÉTIT!