Bonduelle Food ServiceKrémové rizoto s řepouhttps://media.bonduelle.com/aprhd_130193/CZFS065-hd-strouhan_epa_vapeur_kr_mov_rizoto_s_epou_b_15398_28211.webp2,5 kg Bonduelle strouhaná řepa2,5 kg kulatozrná rýže440 g zakysaná smetana220 g olivový olej110 g máslo5 l zeleninový vývar1,5 l bílé víno10 ks cibule, nadrobno nasekaná1 ks česnekparmazánčerstvý koprsůlTroubu předehřejeme na 180 stupňů.V hrnci rozpálíme olej a máslo a restujeme cibuli po dobu 3-5 min.Poté přidáme česnek a po minutě přidáme i rýži. Promícháme, aby se rýže dokonale obalila tukem, přilejeme víno, přivedeme k varu a necháme 5 min pobublávat.Přilejeme vývar a znovu promícháme, přiklopíme a dáme na 15 min do trouby, aby rýže změkla.Mezitím slijeme Strouhanou řepu Bonduelle Vapeur a ¼ rozmixujeme na hladké pyré, zbytek odložíme stranouRýži vyndáme z trouby, zamícháme do ní řepové pyré, zbylou strouhanou řepu a většinu parmazánu.Podáváme s kopečkem zakysané smetany, posypané koprem a zbylým parmazánem.BON APPÉTIT!

Krémové rizoto s řepou
POČET PORCÍ :40
DOBA VAŘENÍ :20 min
INGREDIENCE
- 2,5 kg Bonduelle strouhaná řepa
- 2,5 kg kulatozrná rýže
- 440 g zakysaná smetana
- 220 g olivový olej
- 110 g máslo
- 5 l zeleninový vývar
- 1,5 l bílé víno
- 10 ks cibule, nadrobno nasekaná
- 1 ks česnek
- parmazán
- čerstvý kopr
- sůl
POSTUP
1. krok
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
2. krok
- V hrnci rozpálíme olej a máslo a restujeme cibuli po dobu 3-5 min.
3. krok
- Poté přidáme česnek a po minutě přidáme i rýži. Promícháme, aby se rýže dokonale obalila tukem, přilejeme víno, přivedeme k varu a necháme 5 min pobublávat.
4. krok
- Přilejeme vývar a znovu promícháme, přiklopíme a dáme na 15 min do trouby, aby rýže změkla.
5. krok
- Mezitím slijeme Strouhanou řepu Bonduelle Vapeur a ¼ rozmixujeme na hladké pyré, zbytek odložíme stranou
6. krok
- Rýži vyndáme z trouby, zamícháme do ní řepové pyré, zbylou strouhanou řepu a většinu parmazánu.
7. krok
- Podáváme s kopečkem zakysané smetany, posypané koprem a zbylým parmazánem.
8. krok
- BON APPÉTIT!