Krémové rizoto s řepou

Krémové rizoto s řepou

POČET PORCÍ :40
DOBA VAŘENÍ :20 min

INGREDIENCE

  • 2,5 kg Bonduelle strouhaná řepa
  • 2,5 kg kulatozrná rýže
  • 440 g zakysaná smetana
  • 220 g olivový olej
  • 110 g máslo
  • 5 l zeleninový vývar
  • 1,5 l bílé víno
  • 10 ks cibule, nadrobno nasekaná
  • 1 ks česnek
  • parmazán
  • čerstvý kopr
  • sůl

POSTUP

1. krok
  • Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
2. krok
  • V hrnci rozpálíme olej a máslo a restujeme cibuli po dobu 3-5 min.
3. krok
  • Poté přidáme česnek a po minutě přidáme i rýži. Promícháme, aby se rýže dokonale obalila tukem, přilejeme víno, přivedeme k varu a necháme 5 min pobublávat.
4. krok
  • Přilejeme vývar a znovu promícháme, přiklopíme a dáme na 15 min do trouby, aby rýže změkla.
5. krok
  • Mezitím slijeme Strouhanou řepu Bonduelle Vapeur a ¼ rozmixujeme na hladké pyré, zbytek odložíme stranou
6. krok
  • Rýži vyndáme z trouby, zamícháme do ní řepové pyré, zbylou strouhanou řepu a většinu parmazánu.
7. krok
  • Podáváme s kopečkem zakysané smetany, posypané koprem a zbylým parmazánem.
8. krok
  • BON APPÉTIT!