Bonduelle Food ServiceKachní stehno se zelím a řepouhttps://media.bonduelle.com/aprhd_130187/CZFS059-hd-strouhan_epa_vapeur_kachn_stehno_se_zel_m_a_epou_a_15392_28182.webp2500 g Bonduelle řepy na nudličky1750 g kachních stehen1 velká hlávka červeného zelí250 g máslabadyánskořice5 ks velké cibule (nejlépe červené)15 lžic cukru500 ml červeného vinného octakůra a šťáva z 1 pomeranče10 ks jablek, oloupaných a nakrájených na plátky20 lžic čerstvě nastrouhaného křenumedhrst nasekaných lístků petrželky (nebo více podle chuti)sůl a pepřKachní stehna omyjte a vložte do pekáče. Osolte, okmínujte a trochu podlijte. Přiklopte druhým pekáčem a pečte 60 min.Po 60 minutách odklopte (případně podlijte), zvyšte teplotu na 250–270 °C a pečte dalších 30 min. (Po 20 min potřete medem a nechte 10 min dojít dokřupava.)Mezitím, co se kachna peče, odstraňte ze zelí vnější listy a rozkrojte hlávku na čtvrtky. Ty nakrájejte najemno.Rozehřejte máslo, přidejte badyán a skořici a krátce orestujte. Přidejte pokrájenou cibuli, červenou řepu, zelí, vše posypte cukrem a přelijte octem i pomerančovou šťávou. Směs osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Poté vše duste asi tři čtvrtě hodiny. Občas promíchejte.Do zelí přimíchejte jablka a duste ještě další tři čtvrtě hodiny. Nakonec do zelí vmíchejte polovinu křenu.Rozehřejte máslo, přidejte badyán a skořici a krátce orestujte. Přidejte pokrájenou cibuli, červenou řepu, zelí, vše Zbylý křen promíchejte s petrželkou a pomerančovou kůrou a touto směsí před podáváním zelí posypte. Podávejte spolu s upečenou kachnou.BON APPÉTIT!

Kachní stehno se zelím a řepou
POČET PORCÍ :10
DOBA VAŘENÍ :100 min
INGREDIENCE
- 2500 g Bonduelle řepy na nudličky
- 1750 g kachních stehen
- 1 velká hlávka červeného zelí
- 250 g másla
- badyán
- skořice
- 5 ks velké cibule (nejlépe červené)
- 15 lžic cukru
- 500 ml červeného vinného octa
- kůra a šťáva z 1 pomeranče
- 10 ks jablek, oloupaných a nakrájených na plátky
- 20 lžic čerstvě nastrouhaného křenu
- med
- hrst nasekaných lístků petrželky (nebo více podle chuti)
- sůl a pepř
POSTUP
1. krok
- Kachní stehna omyjte a vložte do pekáče. Osolte, okmínujte a trochu podlijte. Přiklopte druhým pekáčem a pečte 60 min.
2. krok
- Po 60 minutách odklopte (případně podlijte), zvyšte teplotu na 250–270 °C a pečte dalších 30 min. (Po 20 min potřete medem a nechte 10 min dojít dokřupava.)
3. krok
- Mezitím, co se kachna peče, odstraňte ze zelí vnější listy a rozkrojte hlávku na čtvrtky. Ty nakrájejte najemno.
4. krok
- Rozehřejte máslo, přidejte badyán a skořici a krátce orestujte. Přidejte pokrájenou cibuli, červenou řepu, zelí, vše posypte cukrem a přelijte octem i pomerančovou šťávou. Směs osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Poté vše duste asi tři čtvrtě hodiny. Občas promíchejte.
5. krok
- Do zelí přimíchejte jablka a duste ještě další tři čtvrtě hodiny. Nakonec do zelí vmíchejte polovinu křenu.
6. krok
- Rozehřejte máslo, přidejte badyán a skořici a krátce orestujte. Přidejte pokrájenou cibuli, červenou řepu, zelí, vše Zbylý křen promíchejte s petrželkou a pomerančovou kůrou a touto směsí před podáváním zelí posypte. Podávejte spolu s upečenou kachnou.
7. krok
- BON APPÉTIT!

.webp)
