Hráškový krém

Hráškový krém

POČET PORCÍ :40

INGREDIENCE

  • 4 kg hrášek Bonduelle
  • 1 kg cibule
  • 1 l voda
  • máslo
  • česnek
  • smetana
  • sůl, pepř

POSTUP

1. krok
  • Do hrnce dáme máslo a necháme roztopit. Poté přidáme cibulku nakrájenou na kostičky a protlačený česnek a vše jemně orestujeme dozlatova.
2. krok
  • Zalijeme vodou, přidáme celé balení hrášku Bonduelle a krátce povaříme.
3. krok
  • Podle preferencí dochutíme solí a pepřem.
4. krok
  • Vše rozmixujeme ponorným mixérem a přidáme smetanu pro zjemnění.
5. krok
  • Následně ochutnáme a podle chuti ještě můžeme dokořenit. Pro zesílení můžeme použít zeleninový vývar, který přidáme ještě před romixovaním.
6. krok
  • Necháme pár minutek odležet a můžeme podávat.
7. krok
  • BON APPÉTIT!