Hrášek na pánvi s krevetami

Hrášek na pánvi s krevetami

POČET PORCÍ :40
DOBA VAŘENÍ :2 min

INGREDIENCE

  • 5 kg střední krevety, neloupané
  • 2 kg Bonduelle hrášek
  • 300 g extra panenský olivový olej
  • 1,5 ks česnek
  • červené chilské vločky
  • koriandr
  • petrželka
  • Jasmínová rýže k podávání
  • sůl

POSTUP

1. krok
  • Skořápky z krevet si uvaříme v menším množství osolené vody, zhruba 20 minut.
2. krok
  • Poté si krevety z hrnce vyndáme a do stejného vývaru vhodníme mražený hrášek a vaříme 2 minuty, do změknutí.
3. krok
  • Poté si hrášek vyndáme a část vývaru (1 šálek) si dáme stranou.
4. krok
  • Na pánvi na středním ohni si zahřejme olivový olej, přidáme česnek, chilli vločky a opekáme dokud se česnek nerozvoní a nezačně se zabarvoat do hněda, cca 1 minutu.
5. krok
  • Následně hned přidáme krevety a opekáme dorůžova.
6. krok
  • Ihned zalijeme vývarem, který jsme si dali stranou a necháme chvilku provařit, cca 2 minuty.
7. krok
  • Nakonec přidáme hrášek, petržel, koriandr a vaříme další minutu.
8. krok
  • Hotové jídlo sundáme z plotny a dochutíme solí, případně pepřem. Můžeme podávat s rýží, nebo jako samostatné jídlo. BON APPÉTIT!