Bonduelle Food ServiceHrášek na pánvi s krevetamihttps://media.bonduelle.com/aprhd_130248/CZFS140-hd-_0044_hra_s_ek_na_pa_nvi_s_krevetami_min_16518_28287.webp5 kg střední krevety, neloupané2 kg Bonduelle hrášek300 g extra panenský olivový olej1,5 ks česnekčervené chilské vločkykoriandrpetrželkaJasmínová rýže k podávánísůlSkořápky z krevet si uvaříme v menším množství osolené vody, zhruba 20 minut.Poté si krevety z hrnce vyndáme a do stejného vývaru vhodníme mražený hrášek a vaříme 2 minuty, do změknutí.Poté si hrášek vyndáme a část vývaru (1 šálek) si dáme stranou.Na pánvi na středním ohni si zahřejme olivový olej, přidáme česnek, chilli vločky a opekáme dokud se česnek nerozvoní a nezačně se zabarvoat do hněda, cca 1 minutu.Následně hned přidáme krevety a opekáme dorůžova.Ihned zalijeme vývarem, který jsme si dali stranou a necháme chvilku provařit, cca 2 minuty.Nakonec přidáme hrášek, petržel, koriandr a vaříme další minutu.Hotové jídlo sundáme z plotny a dochutíme solí, případně pepřem.
Můžeme podávat s rýží, nebo jako samostatné jídlo.
BON APPÉTIT!

Hrášek na pánvi s krevetami
POČET PORCÍ :40
DOBA VAŘENÍ :2 min
INGREDIENCE
- 5 kg střední krevety, neloupané
- 2 kg Bonduelle hrášek
- 300 g extra panenský olivový olej
- 1,5 ks česnek
- červené chilské vločky
- koriandr
- petrželka
- Jasmínová rýže k podávání
- sůl
POSTUP
1. krok
- Skořápky z krevet si uvaříme v menším množství osolené vody, zhruba 20 minut.
2. krok
- Poté si krevety z hrnce vyndáme a do stejného vývaru vhodníme mražený hrášek a vaříme 2 minuty, do změknutí.
3. krok
- Poté si hrášek vyndáme a část vývaru (1 šálek) si dáme stranou.
4. krok
- Na pánvi na středním ohni si zahřejme olivový olej, přidáme česnek, chilli vločky a opekáme dokud se česnek nerozvoní a nezačně se zabarvoat do hněda, cca 1 minutu.
5. krok
- Následně hned přidáme krevety a opekáme dorůžova.
6. krok
- Ihned zalijeme vývarem, který jsme si dali stranou a necháme chvilku provařit, cca 2 minuty.
7. krok
- Nakonec přidáme hrášek, petržel, koriandr a vaříme další minutu.
8. krok
- Hotové jídlo sundáme z plotny a dochutíme solí, případně pepřem. Můžeme podávat s rýží, nebo jako samostatné jídlo. BON APPÉTIT!