Halloumi mini koláčky

INGREDIENCE

  • 2 balení Bonduelle Bon menu Rustica (425 ml)
  • 1 cuketa, nastrouhaná
  • 250 g sýra halloumi, nastrouhaného
  • 2 jarní cibulky, jemně nakrájené
  • 1 PL koriandru, nakrájeného (trochu navíc na zdobení)
  • 1 PL máty, nakrájené
  • 2 vejce
  • 2–4 PL strouhanky
  • olivový olej
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • sladká chilli omáčka k podávání

POSTUP

1. krok
  • Do cedníku vložíme nastrouhanou cuketu a posypeme ji špetkou soli, aby se cuketa zbavila vody. Poté cuketu přemístíme do čisté utěrky, ve které z cukety vymačkáme všechnu vodu.
2. krok
  • Do mísy dáme halloumi sýr, jarní cibulku, koriandr, mátu a celé balení Bonduelle Bon menu Rustica a dobře promícháme.
3. krok
  • Poté přidáme jemně rozšlehaná vejce a strouhanku.
4. krok
  • Z takto připravené směsi tvarujeme malé koláčky cca 2 cm velké, které poté necháme na půl hodiny v ledničce nezakryté, aby ztuhly. (Pokud není směs dost pevná, přidáme více strouhanky).
5. krok
  • V pánvi rozehřejeme olej a na mírném plameni opékáme halloumi mini koláčky dozlatova.
6. krok
  • Podáváme se sladkou chilli omáčkou posypané koriandrem.
7. krok
  • Bon appétit!