Bonduelle Food ServiceFusilli s boloňským ragúhttps://media.bonduelle.com/aprhd_130178/CZFS041-hd-legumio_fusili_bolo_sk_rag_15441_28163.webp2,5 kg fusilli1 kg vepřové maso mleté1 kg hovězí maso mleté600 g panenský olivový olej300 g mrkev 300 g řapíkatý celer150 g rajčatový protlak60 g parmazánu600 ml suché bílé vínosůl a čerstvě namletý pepřV hrnci přivedeme do varu vodu. Légumio Fusilli vložíme do vody, osolíme a necháme vařit 6 min. Následně scedíme a opláchneme studenou vodou.Mrkev a šalotku oloupejte a nakrájejte nadrobno. Celer nakrájejte na tenké plátkyV hrnci rozehřejte olej, vsypte celer, mrkev a šalotku a opékejte je dozlatova. Přidejte maso a restujte, než se vypaří veškerá tekutina. Na středním ohni to trvá zhruba 15 minutKe směsi vlijte víno. Jakmile se odpaří, vmíchejte rajčatový protlak. Poté přilijte vodu tak, aby bylo maso ponořené. Přiklopte a vařte na nižším středním stupni zhruba 45 minut, až je maso propečené, šťavnaté a zároveň bez přílišné tekutiny. Pokud se maso připéká, podlijte ho podle potřeby vodou. Osolte a opepřete.Uvařené Légumio fusilli promíchejte s ragú a postrouhejte parmazánem.BON APPÉTIT!

Fusilli s boloňským ragú
POČET PORCÍ :30
DOBA VAŘENÍ :20 min
INGREDIENCE
- 2,5 kg fusilli
- 1 kg vepřové maso mleté
- 1 kg hovězí maso mleté
- 600 g panenský olivový olej
- 300 g mrkev
- 300 g řapíkatý celer
- 150 g rajčatový protlak
- 60 g parmazánu
- 600 ml suché bílé víno
- sůl a čerstvě namletý pepř
POSTUP
1. krok
- V hrnci přivedeme do varu vodu. Légumio Fusilli vložíme do vody, osolíme a necháme vařit 6 min. Následně scedíme a opláchneme studenou vodou.
2. krok
- Mrkev a šalotku oloupejte a nakrájejte nadrobno. Celer nakrájejte na tenké plátky
3. krok
- V hrnci rozehřejte olej, vsypte celer, mrkev a šalotku a opékejte je dozlatova. Přidejte maso a restujte, než se vypaří veškerá tekutina. Na středním ohni to trvá zhruba 15 minut
4. krok
- Ke směsi vlijte víno. Jakmile se odpaří, vmíchejte rajčatový protlak. Poté přilijte vodu tak, aby bylo maso ponořené. Přiklopte a vařte na nižším středním stupni zhruba 45 minut, až je maso propečené, šťavnaté a zároveň bez přílišné tekutiny. Pokud se maso připéká, podlijte ho podle potřeby vodou. Osolte a opepřete.
5. krok
- Uvařené Légumio fusilli promíchejte s ragú a postrouhejte parmazánem.
6. krok
- BON APPÉTIT!