Fusilli s boloňským ragú

Fusilli s boloňským ragú

POČET PORCÍ :30
DOBA VAŘENÍ :20 min

INGREDIENCE

  • 2,5 kg fusilli
  • 1 kg vepřové maso mleté
  • 1 kg hovězí maso mleté
  • 600 g panenský olivový olej
  • 300 g mrkev
  • 300 g řapíkatý celer
  • 150 g rajčatový protlak
  • 60 g parmazánu
  • 600 ml suché bílé víno
  • sůl a čerstvě namletý pepř

POSTUP

1. krok
  • V hrnci přivedeme do varu vodu. Légumio Fusilli vložíme do vody, osolíme a necháme vařit 6 min. Následně scedíme a opláchneme studenou vodou.
2. krok
  • Mrkev a šalotku oloupejte a nakrájejte nadrobno. Celer nakrájejte na tenké plátky
3. krok
  • V hrnci rozehřejte olej, vsypte celer, mrkev a šalotku a opékejte je dozlatova. Přidejte maso a restujte, než se vypaří veškerá tekutina. Na středním ohni to trvá zhruba 15 minut
4. krok
  • Ke směsi vlijte víno. Jakmile se odpaří, vmíchejte rajčatový protlak. Poté přilijte vodu tak, aby bylo maso ponořené. Přiklopte a vařte na nižším středním stupni zhruba 45 minut, až je maso propečené, šťavnaté a zároveň bez přílišné tekutiny. Pokud se maso připéká, podlijte ho podle potřeby vodou. Osolte a opepřete.
5. krok
  • Uvařené Légumio fusilli promíchejte s ragú a postrouhejte parmazánem.
6. krok
  • BON APPÉTIT!