Čočka s pečenou dýní

Čočka s pečenou dýní

POČET PORCÍ :20

INGREDIENCE

  • 4 kg Bonduelle čočka
  • 4 kg Bonduelle mladá mrkev extra jemná
  • 100 g citrónová šťáva
  • 10 ks malá dýně Hokaido
  • lístky koriandru
  • olivový olej
  • provensálské koření, sůl, pepř

POSTUP

1. krok
  • Troubu si předehřejeme na 220 °C.
2. krok
  • Scezenou čočku a mladou mrkev smícháme s olivovým olejem.
3. krok
  • Dýni Hokaido oloupeme, podélně rozkrojíme, lžící vydlabeme jaderník i se semínky a nakrájíme jí na hranolky. Nakrájenou dýni dáme na plech, posypeme provensálským kořením, osolíme, opepříme a polijeme 2 lžícemi olivového oleje.
4. krok
  • Dáme péct na 30 minut dozlatova. V polovině pečení dýni promícháme.
5. krok
  • Na závěr k čočce a mrkvi přidáme pečenou dýni, pokapeme citronovou šťávou a dozdobíme lístky koriandru.
6. krok
  • BON APPÉTIT!