Bolognese s řepou a cizrnou

Bolognese s řepou a cizrnou

POČET PORCÍ :10

INGREDIENCE

  • 900 g červené řepy na kostky Bonduelle
  • 500 g cizrny Bonduelle
  • 1000 g tagliatelle
  • 500 g cibule
  • 2 konzervy loupaných rajčat
  • 50 g olivového oleje
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 50g másla
  • 1 ks česneku
  • Celerová nať
  • Šalvěj/tymián
  • Pepř
  • Sůl

POSTUP

1. krok
  • Sceďte řepu, šťávu si nechte stranou. Přidejte ji do zeleninového vývaru a nechte odstát.
2. krok
  • Uvařte tagliatelle a nechte je vychladnout.
3. krok
  • Na pánvi orestujte nakrájenou cibuli, česnek a celerovou nať na směsi oleje a másla.
4. krok
  • Přidejte drcená rajčata a krátce povařte.
5. krok
  • Přilijte vývar se šťávou z řepy, přidejte šalvěj a nasekaný tymián, řepu a cizrnu. Duste asi 5 minut.
6. krok
  • Tagliatelle lehce orestujte a podávejte je s hotovou omáčkou a strouhaným sýrem. BON APÉTIT!