Polévky

Polévky představují snadný způsob, jak zvýšit příjem zeleniny vybíravých jedlíků. Jedná se o vydatný a zdravý pokrm. Konzumace polévky má pro děti řadu výhod.

Některé z nejdůležitějších jsou:

  • Polévky zvyšují příjem tekutin.
  • Zelenina v polévce napomáhá lepšímu trávení.
  • Polévky jsou bohaté na vitamín C.
  • Dokonce i vegetariáni mají z polévek velký užitek, protože si mohou vybrat ze široké škály zeleniny.
  • Polévky pomáhají dostat více zeleniny do systému výživy.

Jakoukoli zeleninu můžete krásně přizpůsobit druhu polévky, kterou připravujete. Méně oblíbenou zeleninu je možno nakrájet na velmi malé kousky nebo můžete zeleninu do polévky rozmixovat.

Podle nutričních doporučení by měla být během jednoho měsíce nabídka ve školní jídelně následující:

  • 12x zeleninová polévka

  • 3-4x luštěninová

  • 4-5x jiná polévka (např. masový vývar, drožďová, rybí, houbová)

 

Vyzkoušeli jste už naši polévkovou směs?

Dodavatel kvalitní zmrazené a sterilované zeleniny pro profesionální gastronomii.