Cuketa

První zmínky o ní pocházejí z poloviny 19. století z oblasti Střední Ameriky, ovšem rozšíření jejího pěstování došlo až o téměř sto let později. Šlechtěna byla v Itálii. Dorůstá do hmotnosti dvou kilogramů, připomíná salátovou okurku a má poživatelnou slupku.

Název má původ v italském výrazu pro tykev. Na rozdíl od okurek se téměř vždy podává tepelně upravená. Chutná je i syrová, třeba do zeleninových salátů.

VÍTE, ŽE?

  • Cuketa obsahuje až 90 % vody, ale zároveň spoustu vlákniny a důležité stopové prvky (vitamin A a E, hořčík, vápník, také fosfor, draslík, železo, měď, zinek).
  • Velmi vhodná při hubnutí a detoxikaci organizmu, protože látky obsažené v cuketě stimulují činnost ledvin a tím podporují odstraňování toxických látek.

  • Zvyšuje hladinu bílkovin, výkonnost mozku, posiluje svaly a srdce. 
  • Zklidňuje a zároveň stimuluje nervy.

 

Vyzkoušejte naše produkty:

Vyzkoušejte recepty s cuketou:

Dodavatel kvalitní zmrazené a sterilované zeleniny pro profesionální gastronomii.