ico_home.gif, 888B Hlavní stránka   ico_kontakt.gif, 66B Kontakty    ico_letter.gif, 67B Newsletter   ico_mapa.gif, 68BMapa stránek

Bonduelle - chuť, která je vidět... Facebook

Zmrazování standardní

Společnost BONDUELLE zpracovává zeleninu do několika hodin po sklizni technologií rychlého, hloubkového zmrazení šokem. Konečný výrobek si tedy uchovává velké množství nutričních látek, které se jinak rychle ztrácejí při dopravě a skladování čerstvé syrové zeleniny, a také svou původní strukturu.

Zmrazování je druhem ultrarychlého mrazení, které umožňuje přivést výrobek až na teplotu -18°C během pár minut. Na rozdíl od domácího zmrazování umožňuje tento průmyslový proces vytvoření ledových mikrokrystalů, které nepoškozují buněčnou strukturu výrobků. Zachování struktury a chuti zeleniny je tedy zaručena. Při -18°C je vývoj mikroorganismů zcela zastaven. Přirozená barva zeleniny je tímto procesem ochráněna bez jakéhokoliv přidání barviv.

Legenda k obrázku:
1. Surovina --> 2. Příjem/kontrola suroviny --> 3. Odlistění --> 4. Odříznutí zrn od klasu --> 5. Odstranění kamínků/mytí --> 6. Blanšírování --> 7. Zmrazení --> 8. Uskladnění bez obalu --> 9. Vážení/balení --> 10. Obalová úprava --> 11. Uskladnění hotových výrobků --> 12. Expedice
zmrazovani

Víte, že ...?

Mezi sklizní zeleniny a zahájením procesu zpracování do konzerv uplynou jen asi 3 hodiny.


V odvětví sterilované zeleniny se mluví o "3 hodinách na zachycení slunce".

V průběhu několika málo hodin je zelenina sklizena, dopravena do továrny a zpracována.

Je to možné díky tomu, že zpracovávající továrny jsou umístněny blízko polí.
logo Easy bag

Všechna práva vyhrazena © 2015 BONDUELLE s.r.o.