ico_home.gif, 888B Hlavní stránka   ico_kontakt.gif, 66B Kontakty    ico_letter.gif, 67B Newsletter   ico_mapa.gif, 68BMapa stránek

Bonduelle - chuť, která je vidět... Facebook

Sterilace - konzervy

Sterilovaná zelenina Bonduelle v konzervách – gastro balení je v přírodním, mírně slaném nálevu, bez použití konzervačních látek. Zelenina je konzervována sterilizací při 121,1 °C. Vnitřní povrch konzerv je opatřen ochrannou nereagující vrstvou.

Proces konzervace teplem byl objeven v roce 1810 Nicolasem Appertem.

Potravina je zpracována a zabalena do hermeticky uzavřené nádoby. Poté je sterilována při přesné teplotě (mezi 115° až 130°C) po dobu, která se pohybuje mezi cca 10 – 90 minutami podle druhu výrobku. Cílem tohoto tepelného zpracování je zničit nebo utlumit mikroorganismy a jejich toxiny. Sterilované výrobky mohou být skladovány při okolní teplotě až několik let, aniž by ztratily své senzorické vlastnosti. Při tomto způsobu zpracování se tedy použití konzervantů prokázalo zcela bezúčelné a zbytečné.

Legenda k obrázku:
1. Surovina --> 2. Příjem/kontrola suroviny --> 3. Hrubé třídění --> 4. Odstranění kamínků/mytí --> 5. Odříznutí konečků --> 6. Třídění --> 7. Blanšírování --> 8. Plnění do konzerv --> 9. Přidání nálevu --> 10. Uzavření konzerv --> 11. Sterilace --> 12. Uskladnění konzerv --> 13. Nalepení etiket --> 14. Obalová úprava/uskladnění --> 15. Expedice
Sterilace konzervy

Víte, že ...?

Mezi sklizní zeleniny a zahájením procesu zpracování do konzerv uplynou jen asi 3 hodiny.


V odvětví sterilované zeleniny se mluví o "3 hodinách na zachycení slunce".

V průběhu několika málo hodin je zelenina sklizena, dopravena do továrny a zpracována.

Je to možné díky tomu, že zpracovávající továrny jsou umístněny blízko polí.
logo Easy bag

Všechna práva vyhrazena © 2015 BONDUELLE s.r.o.